--- persbericht Bart Feenstra ---

Aan de vooravond van de 5e DrupalJam heeft de organisatie nog wat laatste informatie voor haar bezoekers. Ook is er nog een nieuwtje te melden.

Vrijdag 26 juni is het alweer tijd voor de 5e DrupalJam. Deze bijeenkomsten worden bezocht door ICT-professionals, gebruikers, web developers en geïnteresseerden, waarbij het content management system Drupal centraal staat. Voor zowel beginners als gevordenden is deze bijeenkomst interessant. De deuren gaan open om 9.00 uur en rond 17.00 zal de dag worden afgesloten. De locatie van de DrupalJam is de faculteit van Communicatie en Journalistiek, op het universiteitsterrein de Uithof (Padualaan 99) in Utrecht.

Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:
- Usability en ontwikkelingen in Drupal 7
- Beveiliging in Drupal
- Scalability en Aegir: hoe beheer je grote of vele Drupalsites?
- Workshops theming en moduleontwikkeling
- Showcase van Groenlinks en de NCRV

Twee internationale sprekers
Vorige week wist de organisatie te melden dat zij Damien Tournoud uit Parijs hadden gestrikt voor een presentatie tijdens de DrupalJam. De organisatie is erg blij dat ook Leisa Reichelt uit Groot-Brittanni├ź aanwezig is op de DrupalJam. Zij zal ingaan op de gebruiksvriendelijkheid in Drupal 7.

OV, auto & parkeren
De DrupalJam is eenvoudig te bereiken. Neem vanaf de A28 bij Utrecht afslag
2 De Uithof. Kijk voor meer informatie op www.drupaljam.nl/locatie-utrecht. Tegenover het gebouw is een ruime parkeerplaats. De kosten voor een dag parkeren zijn maximaal 6 euro. Vanaf Utrecht CS rijdt bus 12 elke 5 minuten richting de Uithof. Uitstappen bij halte Padualaan.

Avondprogramma: Kroegmeet 2
Na de DrupalJam volgt aansluitend de tweede editie van de succcesvolle Kroegmeet. Vanaf half 6 is iedereen welkom in Irish Pub Mick O'Connels. Daar bestaat de mogelijkheid om met bezoekers van de DrupalJam gezellig wat te eten en te drinken. De Kroegmeet valt buiten de organisatie van de DrupalJam. Kosten zijn dus geheel voor eigen rekening. Meer informatie op http://groups.drupal.org/node/23518.

Aanmelden DrupalJam
Anders dan voorgaande edities is aanmelding verplicht. Registreren kan nog tot donderdagavond. Je mag op vrijdag zonder registratie langskomen, maar dan is er geen lunch voor je.

Aanmelden workshops
Het is raadzaam om je van te voren in te schrijven voor de workshops via http://drupaljam.nl/aanmelden-workshops. Dit is ook mogelijk op de dag zelf, al loop je dan het risico dat de workshop vol zit. Vergeet niet een laptop mee te nemen.

Kijk voor meer informatie op www.drupaljam.nl.

Tot vrijdag op de DrupalJam!