Het is al even rustig op deze plek. Na de computer heeft ook de televisie er aan moeten geloven de afgelopen dagen. Wat een rust.

Ik denk vooruit. En denk dan aan het NOiV congres op donderdag 5 maart 2009.
Heb je gezien dat hun, op basis van Drupal gebouwde, website een nieuwe opmaak heeft? Zie verder 'wie is wie' en je hebt een idee waar ze mee bezig zijn.

Gisteren viel me op dat OSNN een 'site van de maand' heeft. Zie onderaan in het midden op hun openingspagina.

Bij Livre is het wat rustiger. Maar ja, wat wil je als Frits nu bij NOiV werkt. Aardig is vandaag de 'Terugblik op het jaar 2008...'.

Enkele zaken die mij verder zijn opgevallen de afgelopen tijd:
- Microsoft laat meekijken bij ODF implementatie;
- HP gaat Linux desktop leveren;
- ... gebruik OSS-OS binnen onderwijs ... bevorderen;
- ... ontwikkeling van ... open leermiddelen...;
- Linux bedrijf levert complete groene ict producten;
- Helpdesk NOiV voor vragen bij publieke sector....

Aan de uitspraak 'Ik wil dat open source een eerlijker kans krijgt' van Frank Heemskerk hecht ik niet zo veel waarde. Het deel 'actie' uit het woord actieplan heeft wat mij betreft nog weinig inhoud. De actie die ik zie is een personele uitbreiding van NOiV. We zullen zien waar dat in 2009 toe leidt? Ik hoop oprecht dat ze ons positief verrassen. Daarnaast zou ik het toejuichen wanneer bijvoorbeeld de KvK's, Syntens en anderen richting MKB en andere organisaties en bedrijven breed aan de slag gaan. Een eerste regionaal initiatief daartoe in het Noorden juich ik dan ook van harte toe. De activiteiten van Syntens bevinden zich (vooralnog?) in de marge naar mijn mening. Hoewel het heel wat lijkt als je op hun website kijkt.

Het boek van Arnoud Engelfriet is door diverse mensen (Edwin, Marco) goed ontvangen. Blijkbaar een aanrader dus.

Het was en is goed om te lezen dat het goed gaat met Open.Amsterdam. Succes daar!

Verder hoor en lees ik steeds vaker dat organisaties waaronder bedrijven kiezen voor open standaarden en / of vrije en open source software.

Overigens wil ik iedereen op het hart drukken zich bewust te zijn van het onderscheid tussen vrije en open source software ! Mijn voorkeur gaat uit naar de vrije software. Ik denk dat het goed is als overheden, het onderwijs, organisaties en bedrijven zich dit onderscheid realiseren.

Oh ja, nu zou ik het bijna vergeten. Ik wens je van harte een vrij, open, gezond en bewust beleeft 2009 toe. Veel geluk !