--- Persbericht van Collax ---

Makkelijk te beheren beveiligingsoplossing omvat Intrusion Detection, Intrusion Prevention en hoogwaardige spam-preventie

München, 25 juli 2006 - Collax, Europees leverancier van op Linux gebaseerde serveroplossingen voor het MKB, introduceert een nieuwe oplossing voor gecentraliseerd beheer van netwerkbedreigingen: de Collax Security Gateway. De gateway omvat hoogwaardige open source-technologie, waaronder virusbescherming, gelaagde spambescherming, op IPsec gebaseerde VPN en Intrusion Detection en Intrusion Prevention. De oplossing is in heel Europa beschikbaar bij Collax-dealers.

"Ieder bedrijf is bezorgd over de veiligheid van zijn netwerken. Als oplossing voor Unified Threat Management biedt de Collax Security Gateway web-, e-mail- en netwerkbeveiliging", zegt Olaf Jacobi, CEO van Collax. "De Collax Security Gateway onderstreept opnieuw onze technische doctrine: 'eenvoudig Linux'. Onze beveiligingsoplossing biedt best-of-breed open source-componenten voor beveiliging."

De Collax Security Gateway is een complete beveiligingsoplossing voor Unified Threat Management (UTM) en maakt gebruik van hoogwaardige open source-software voor het beschermen van netwerken tegen alle soorten bedreigingen vanaf het internet. Met het Intrusion Detection System (IDS) en het Intrusion Prevention System (IPS) biedt de firewall een hoogwaardige detectiemethode die onmiddellijk alarm slaat in het geval van een internetaanval. Binnenkomende en uitgaande bestanden worden gecontroleerd op kwaadaardige code door geïntegreerde pakketfilters en Stateful Inspection. Daarbij beoordeelt een geïntegreerde web proxy server webverzoeken en antwoorden op basis van vooraf gedefinieerde regels. Een webcontentfilter scant de inhoud van HTML-pagina's via de web proxy server om te checken op vastgestelde sleutelwoorden.

Collax Virus Protection beschermt tegen malware als virussen, wormen en Trojans. Daarnaast beschermt de oplossing tegen spam. Op basis van gecombineerde detectiemethodes is optimale bescherming gegarandeerd. De toegepaste technologie omvat Realtime Blocklists, Greylisting, Online Blacklists (DNS lists), Spam, heuristics, op netwerk gebaseerde detectie, autodidactische detectie, attachment-filters en zelfdefiniërende filters. De gateway kan ook VPN-verbindingen op basis van IPSec opzetten en blokkeert URL-pagina's en kwaadaardige applets. Om het dataverkeer te kunnen controleren, heeft Collax een intelligent traffic management-systeem geïntegreerd met load-balancing, link failover, traffic-shaping met prioritering en latency op basis van de HFSC-methode. Dankzij het Linux-besturingssysteem kan de Collax Security Gateway worden geïntegreerd met alle bestaande Windows-, Linux- en Macintosh-netwerken.

De webgebaseerde interface van de Collax Security Gateway is gebruiksvriendelijk en dankzij scherm-templates helder gestructureerd. Om een incorrecte configuratie van de firewall te voorkomen, biedt Collax een eenvoudige en duidelijke configuratiematrix. Doordat de Security Gateway geïnstalleerd wordt met behulp van contextmenu's en iconen, is snelle en betrouwbare configuratie mogelijk. De configuratiewizards die geïntegreerd zijn in de oplossing, helpen ook bij het vereenvoudigen van de configuratie. Voor iedere dienst is een wizard beschikbaar. Dat betekent dat zelfs gebruikers zonder netwerkervaring de basisinstellingen voor gebruik van internet, intranet, VPN's en webproxies kunnen verzorgen. Gebruikers doorlopen simpelweg de stappen die de wizard aangeeft.

Prijs en beschikbaarheid
De Collax Security Gateway is per direct te downloaden op www.collax.com en gratis bij gebruik in maximum vijf werkstations. Bedrijven kunnen de softwareversie aanschaffen voor maximaal tien gebruikers voor een prijs van EUR 296,25. Bij meer dan 100 werkstations is de prijs EUR 1.342,50. Het instapmodel van de voorgeconfigureerde plug & play appliance - de Collax Security Gateway 20 - kost EUR 937,76. De zwaardere versie - de Collax Security Gateway 1600 - kost EUR 6.861,42. Beide zijn inclusief een jaar lang updateservice. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Voor Nederland is NLcom de distributeur van Collax-producten.