Archieven

Dit is het archief van September 2008
Categorieën: General
Van: JoG
Vandaag in Maastricht...


Schilderij 1

Dit kost X euro

Zie verder partners frits
Categorieën: General
Van: JoG
Syllable Server versie 0.3 is uitgebracht, en Syllable Server wordt nu
ook vermeld op DistroWatch.

Bekijk de kijkers
Dankzij het feit dat Syllable Server een Linux is, en na een tijd in de wachtrij te hebben gestaan, wordt Syllable nu vermeld op DistroWatch, de grootste monitorwebstek van Linux distributies en een aantal BSD en Solaris systemen.

Drie is een mooi getal
De derde uitgave van Syllable Server is zojuist vrij gegeven. Dit is een belangrijke uitgave, want dit is de eerste welke erop gericht is het systeem bruikbaar te maken als server. Een aantal populaire servers zijn toegevoegd en geconfigureerd, en ook een aantal innovatieve stapels REBOL programmatuur. Naast alle glorievolle onderwerpen, Syllable Server kan nu ook SSH log-ins over het netwerk accepteren, een web server draaien bovenop de Cheyenne REBOL server, een FTP-server draaien en meer van deze. Extra aandacht is besteed aan programmeerbaarheid, met ondersteuning voor het ontwikkelen van
Model-View-Controller web toepassingen in QuarterMaster en network toepassingen met de REBOL/Services Service Oriented Architecture. Het Genode Nitpicker windowing systeem wordt ook mee geleverd. Lees voor het volledige verhaal het volledige logboek. Er is ook een uitgebreide handleiding geschreven, welke makkelijk te volgen is. Zo als gebruikelijk is er een BitTorrent-pakket (voorkeur) en een regulier pakket welke je kunt binnen halen (80 MB 7-Zip archief). Gebruik alstublieft zoveel mogelijk de torrent.

Meer info: Syllable

Een bericht van Bas de Lange
Categorieën: General
Van: JoG
Kaj zal de de kersverse nieuwe versie van Syllable Server 0.3 presenteren op het Software Freedom Day evenement komende zaterdag 20 september in Utrecht.

Hij zal ook aanwezig zijn op de Holland Open Software Conferentie (HOSC) in Amsterdam de twee dagen te voren. Ook al zal daar geen Syllable presentatie zijn, als je met Kaj in kontakt wilt komen, kun je hem aanspreken wanneer hij daar rond loopt of kontakt opnemen met Bas bij de Software Freedom Day tafel op HOSC.

Meer info: Syllable

Dit is een bericht van Bas de Lange.