Archieven

Dit is het archief van April 2008
Categorieën: General
Van: JoG
--- aanvulling 27 november 2009 ---

Open ERP (voorheen Tiny ERP) wordt inmiddels in Nederland ondersteund door Therp en Veritos.

--- aanvulling 24 september 2009 ---

Open-Source-ERP-Systeme im Vergleich, Heise Open Source, 15 september 2009 Behalve de onderstaande ERP software worden in dit artikel o.a. genoemd Apache OFBiz en ADempiere.

--- einde aanvullingen ---

Persbericht van Nancy van Baak, Media Plaza.

Presentatie onderzoeksresultaten tijdens workshop Open Source ERP systemen

UTRECHT, 2 april 2008 - Op 15 april aanstaande organiseert Media Plaza een workshop over Open Source ERP systemen. Tijdens deze workshop worden de resultaten gepresenteerd van het onderzoek van Joan Steketee (Capgemini) naar vijf Open Source ERP pakketten. De vijf pakketten die in het onderzoek behandeld worden zijn TinyERP, Compiere, Openbravo, OpenTaps en ERP5.

--- artikel met download link ---

Zie ook het artikel bij Livre:
'Onderzoek naar volwassenheid en complexiteit OS ERP-pakketten'

--- eind intermezzo ---

Tijdens het onderzoek is met name gelet op de huidige ontwikkelingen in de Open Source ERP/CRM markt. De pakketten zijn aan een aantal vooraf gedefinieerde selectiemethodes onderworpen. Hierdoor is er naast de beschikbare functionaliteiten ook een beeld gevormd over facetten als licenties, leveranciersstabiliteit, ondersteuningsfaciliteiten en een brede selectie aan eigenschappen als modulairiteit, aanpasbaarheid en inzetbaarheid. Steketee heeft het onderzoek uitgevoerd tijdens zijn afstudeerstage in 2007 bij Capgemini onder begeleiding van Joost van der Waa.

Na de presentatie van Capgemini zullen twee van de vijf pakketten nader worden toegelicht door middel van een democase.

Update 12 februari 2009: Links naar de Wikipedia-artikelen over de verschillende open source ERP pakketten gelegd. En intermezzo met link naar artikel bij Livre toegevoegd.

Bij Media Plaza: 'Uw bedrijfsprocessen ondersteund met OS'. Zie voor andere evenementen -> Agenda.
Categorieën: General
Van: JoG
(persbericht Businessdag ontvangen van HKweb)

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 april 2008 worden op Hoog Catherijne in Utrecht de jaarlijkse Joomladagen gehouden. Het thema van deze Nederlandstalige maar ook internationaal georiënteerde conferentie is "Bruggen bouwen". Vrijdag is de Businessdag, zaterdag de Communitydag.

Een keur aan nationale en internationale sprekers komt naar Utrecht. De dagen zijn zeer in trek vanwege de zojuist uitgekomen nieuwe versie (1.5) van Joomla. Mitch Pirtle, James Vasile, Johan Janssens, Louis Landry, Arno Zijlstra; allen co-founders van Joomla en huidige of voormalige kernleden van het internationale team. Locale sprekers presenteren commerciële projecten; uitgedrukt in de betekenis die ‘Open’ technologie voor zakelijke bezoekers heeft. Zo kan de bezoeker in 1 a 2 dagen gedegen kennismaken met hetgeen Open technologie voor hem of haar kan betekenen in professioneel bedrijf.

Open source software is ‘vrij’ beschikbare programmatuur. Door de openheid kan de software continue verbeterd worden en is hergebruik van de programma code mogelijk. Veel open source projecten hebben een grote internationale gebruikersgemeenschap die kennis over het systeem uitwisselt en de software verbetert.

De Businessdag op vrijdag 4 april is helemaal geënt op bedrijfsmatige implementaties. Geschikt voor informatiemanagers, algemeen- en technisch managers en business developers geïnteresseerd in de professionele open source websystemen. Joomla is daarin wereldmarktleider. Dit jaar worden er bruggen gebouwd naar andere open source projecten. We hebben gastprojecten Drupal, Typo3 en sugarCRM in huis!

Verschillende onderwerpen komen aan bod, van de laatste zakelijke toepassingen en - projecten tot diepgang in beveiliging, opschalen professionalisering van de toepassingen en Joomla interne werking, en bruggen naar extensies en andere websystemen.

Vanuit de ervaring van eindklanten en Open Source experts nemen een zestal keynotes en dertig parallelsessies u mee in professionele Joomla toepassingen:
* Professionele Implementaties van Open Source software: succesfactoren, do's & don'ts, bruggen naar Closed Source
* Professionele Projecten: alle automatiseringservaring 'Open' toepassen: beveiliging, schalen, upgrades, synchronisatie van gegevens, etc.

De Community dag op zaterdag 5 april is bedoeld voor beroeps- en amateurontwikkelaars, ontwerpers en hostingpartijen, maar kan ook interessant zijn voor de professioneel geïnteresseerde bezoeker. Om bijvoorbeeld technische achtergrondkennis op te doen en gerenommeerde technici te spreken. Want naast de informatieve workshops en presentaties
is er voldoende gelegenheid om met elkaar over Joomla van gedachten te wisselen: in de wandelgangen, tijdens de lunch, afsluitende borrels en diner.

Bruggen bouwen is zeer actueel tussen:
* gesloten (lees: op betaalde licentie gebaseerde) software en open source
* professionele en community toepassingen
* verschillende Open Source projecten
* uw bestaande interne informatievoorziening en ‘Open’ websystemen

Joomla is het meest toegankelijke en gebruikte Open Source Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Naar schatting 5 miljoen actieve websites gebruiken Joomla en 400.000 ontwikkelaars. Joomla.org behoort tot de 1.000 drukst bezochte websites wereldwijd.

De twee eerdere edities van de Joomladagen waren een groot succes en raakten op voorhand geheel uitverkocht.

Meeting Plaza is centraal gelegen in Utrecht (in Hoog Catherijne). Het Conferentie Centrum is gemakkelijk met openbaar vervoer bereikbaar en biedt de bezoekers diverse faciliteiten zoals eten/drinken, draadloos internet, etc.

Meer informatie of een banner plaatsen op uw eigen site: www.joomladagen.nl

Aan de slag met Joomla 1.5: www.joomla.org