Archieven

Dit is het archief van June 2006
Categorieën: General
Van: JoG
--- Persbericht van Unisys ---

Unisys introduceert OASIS-aanbod voor effectief open source-gebruik

Krachtige combinatie van software, services en branchegerichte oplossingen

Schiphol-Rijk, 13 juni 2006 - Unisys introduceert het Open and Secure Integrated Solutions-aanbod (OASIS), een lijn van geïntegreerde en gecertificeerde software die volledig is afgestemd op open standaarden. Het bedrijf ondersteunt het aanbod met wereldwijde services en branchegerichte oplossingen. Door de combinatie van technologie en services bieden de open source-oplossingen van Unisys een veelzijdige omgeving waarmee bedrijven optimaal kunnen profiteren van open source-mogelijkheden.

Het OASIS-aanbod van Unisys omvat uiteenlopende suites, waaronder de Application Server Suites. Hiermee kunnen bedrijven eigen Java Enterprise Edition-omgevingen migreren naar open source-omgevingen. Zo vergroten ze de schaalbaarheid en verbeteren ze de beveiliging en beheerbaarheid. Een van de Application Server Suites is de JBoss Application Server, een af te stemmen Java Virtual Machine voor gebruik met de schaalbare Unisys-serverplatforms. Een andere is Unisys Application Defender. Met deze oplossing kunnen Java Web-applicaties in een JBoss-omgeving beter weerstand bieden tegen aanvallen van hackers en andere computercriminelen.

Daarnaast omvat OASIS de Database Server Suites die integratie en inzet van de open source-databases MySQL en PostgreSQL mogelijk maken. Ook biedt OASIS oplossingen voor snelle migratie naar een open source-platform. Het betreft onder andere tools, services en methodologie voor het verplaatsen van databases en applicatieservers van kostbare UNIX- en RISC-omgevingen naar op Linux en Intel gebaseerde systemen. Tevens omvat het aanbod services voor het ontwikkelen van Unisys 3D Visible Enterprise-blueprints (3D-VE) waarmee organisaties verworven middelen met elkaar kunnen verbinden binnen de context van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast kunnen ze hiermee blueprints voor bedrijfsactiviteiten ontwikkelen en de IT-infrastructuur in lijn brengen met de bedrijfsprocessen. Zo zetten ze de ontwikkeling naar een Service-Oriented Architecture (SOA) in gang.

Met Unisys OASIS en de bijbehorende services kiezen klanten voor een gedegen aanpak om te profiteren van de voordelen die open source-oplossingen bieden op het vlak van kosten, flexibiliteit en beveiliging. De introductie van Unisys OASIS is een belangrijk onderdeel van Open Source Solutions, een groei-initiatief van Unisys. Dit initiatief maakt deel uit van de strategische herpositionering waartoe de onderneming in november 2005 besloot. Unisys ziet ruime mogelijkheden om klanten te helpen om open source en open standaarden optimaal te benutten bij het bereiken van hun strategische doelstellingen.

"IT-specialisten ontkomen er niet aan om voortdurend meer te doen met minder middelen", zegt Fred Bosch, Manager Technology Consulting Services Benelux van Unisys. "Dit is een noodzaak om te voldoen aan de steeds hogere eisen die hun organisaties stellen. Unisys heeft ruime ervaring met IT-omgevingen en bedrijfskritische oplossingen. Hierdoor kan Unisys klanten helpen om optimaal te profiteren van open source en open standaarden."

Voor het volledige Engelstalige persbericht en meer informatie over Unisys OASIS en open source kunt u kijken op: http://www.unisys.com/about__unisys/news_a_events/06058677.htm.
Categorieën: General
Van: JoG
Zomaar...

Dierenparkdieren. Vrijdag gezien in Dierenpark Amersfoort.