Archieven

Dit is het archief van April 2006
Categorieën: General
Van: JoG
Vandaag valt me volgende zinsnede op op Firefox's openingspagina van Google op: "Geen zin meer in spam? Download Thunderbird, het e-mailprogramma dat de perfecte aanvulling vormt op Firefox.". Blijkbaar is een promotiecampagne van zowel Firefox als Thunderbird bij Google gestart!?

Zie je de tekst niet? Klik dan eens op vernieuwen/verversen. Achter de lamp verschijnt dan steeds weer een andere tekst.
Categorieën: General
Van: JoG
Amsterdam, 25 april 2006

--- Persbericht van 'Creative Commons Nederland' ---
--- Ontvangen via Bas de Lange ---

Creative Commons Nederland roept alle in Nederland woonachtige musici, vormgevers, animators en videokunstenaars op om deel te nemen aan de Creative Commons Nederland dvd. De dvd zal bestaan uit een aantal muzieknummers met daarop geïnspireerde visuals geselecteerd door een deskundige jury. Vanaf heden (25 april) tot en met 5 juni kan er muziek ingestuurd worden. Op een later tijdstip zal de instuur datum voor de visuals bekend gemaakt worden. Deze wisselwerking tussen muzikale en visuele creatieven is slechts een van de vele mogelijkheden die het gebruik van Creative Commons licenties faciliteert. Doel is om de creatieven in Nederland een podium te bieden voor haar kunsten en het promoten van het gebruik van Creative Commons licenties.

Creative Commons (CC) is een initiatief om de distributie en het gebruik van auteursrechtelijk beschermde literatuur, fotografie, muziek, film en wetenschappelijk werk (via het internet) zoveel mogelijk te stimuleren, zonder dat inbreuk wordt gemaakt op het auteursrecht. Het traditionele auteursrecht gaat uit van het voorbehouden van alle rechten ("all rights reserved" of "alle rechten voorbehouden") op een werk. Creative Commons gaat uit van het voorbehouden van enkele rechten.

Recente voorbeelden van het gebruik van Creative Commons licenties zijn het project '3VOOR12 Plundert Musea' van de VPRO en de volledig open-source gerealiseerde 3D korte film Elephants' Dream van Montevideo en de Blender Foundation.

Creative Commons Nederland bestaat sinds begin 2004 en is een samenwerkingsverband van Waag Society, Stichting Nederland Kennisland en het Instituut voor Informatierecht (IViR ). CC Nederland wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.

Sinds 2003 zijn er wereldwijd ruim 15 miljoen werken onder een CC-licentie uitgebracht. Variërend van muziekstukken, documentaires, foto's boeken, weblogs en zelfs lesmateriaal.

Voor meer informatie over de DVD of Creative Commons kunt u kijken op: www.creativecommons.nl
Categorieën: General
Van: JoG
Locatie: Liefland College te Utrecht
Tijd: Zaterdag 6 mei van 12:00 tot 16:00 uur
Kantine beneden is vooraf al open

Bedoeld voor leden van de Linux Zelfstudiegroep Utrecht (LZU) en iedereen die de sfeer wil proeven.
Het is handig en leuk als je een systeem bij je hebt maar niet noodzakelijk.

Agenda:
  • 12:00: Begin (onszelf installeren en kennismaken)
  • 12:30: Onderwerp: Installeren van software - van Tarballs tot Autopackage - Het installeren van software is voor veel beginners een struikelpunt omdat het anders gaat dan ze gewend zijn - al is het vaak veel eenvoudiger! Wat wij gaan doen is de basis leggen: leren installeren van software via tarballs en laten zien welke andere en eenvoudiger methodes er zijn om dit te doen. Denk daarbij aan rpm en package-managers als apt, yum, urpmi en YaST. En wat is het nut van een oplossing als Autopackage?
  • 13:30: Werken aan ..... wat je zelf wil
  • 15:00: Demo-uurtje: muziek luisteren. Leren van kijken naar andere mensen die dingen met Linux doen. Dit keer applicaties om te luisteren naar muziek.
  • 16:00: Einde


Klik door voor meer informatie.

Met dank aan Bas de Lange voor dit bericht.

--- achtergrondinformatie ---

De zelfstudiegroepen maken deel uit van de Nederlandse Linux Gebruikers Groep (NLLGG). Ze zijn er zowel voor mensen die al langer bezig zijn en toch hulp of contact zoeken, en voor beginners. Mogelijk is er ook een Linux Zelfstudie Groep, een lzg, bij u in de buurt. Zie de pagina 'Linux Zelfstudie Groep' op de NLLGG website.
Categorieën: General
Van: JoG
--- persbericht van Bas de Lange / Free Software Bazaar ---

Op woensdagavond 17 mei 2006 wordt de Free Software Bazaar gehouden als onderdeel van de SANE2006 conferentie, de europese versie van USENIX.
Meer dan 30 clubs op het gebied van Open Source ontwikkeling zullen zichzelf presenteren op een markt. Er staan ook een groot aantal korte presentaties op het programma. De ontwikkelaars, de gebruikersgroepen en bewakers van de burgerrechten komen samen om elkaar beter te leren kennen, maar vooral om contact te krijgen met gebruikers en belangstellenden.

Datum en tijd: Woensdag 17 mei 2006 van 18u30 tot 22u00
Locatie: Aula Congrescentrum Delft
Toegang: Gratis

Op dezelfde dag op dezelfde plek:
SANE2006 en de Perl Workshop.
Categorieën: General
Van: JoG
--- Persbericht van Collax ---

Nederlandse resellers maken kennis met Collax-producten in hal 11, stand 801

München, 10 april 2006 – Collax, een Duitse aanbieder van open source-servertechnologie, demonstreert tijdens The ICT & Networking Event (TINE) in de RAI in Amsterdam voor het eerst zijn producten op Nederlandse bodem. Resellers en andere belangstellenden kunnen van 26 t/m 28 april 2006 onder andere kennismaken met de Collax Business Server (CBS) en de Collax Open-Xchange-Server (CXS). Collax is te vinden in de stand van distributeur NLcom (hal 11, stand 801).

Tijdens TINE zijn demonstraties te zien van CBS en CXS. CBS is een oplossing die alle belangrijke veiligheids- en netwerkinfrastructurele en communicatiefuncties samenbrengt. Het bereik van de software is groot: van data, mail, fax, firewall, antivirus en webserver via routers en VPN tot en met antispam- en web-content-filter. Dit alles is overzichtelijk te vinden op een eenvoudig te bedienen gebruikerspaneel dat de complexiteit van Linux inclusief ‘best of breed’ open source-componenten voor gebruikers vereenvoudigt. CXS is het nieuwste product van Collax. Het biedt mkb-bedrijven veelzijdige functionaliteit voor e-mail en efficiënte samenwerking. De installatie, configuratie en het onderhoud van CBS en CXS vereisen geen kennis van Linux.

Sebastian Siegert, Channel Manager bij Collax: “TINE biedt ons een platform om persoonlijk in contact te komen met iedereen die is geïnteresseerd in onze producten. We zijn nieuw op de Nederlandse markt en dit is ons eerste openbare wapenfeit. Dit evenement maakt het mogelijk om uit te leggen wat we bedoelen met ‘Simply Linux’. Met Collax-producten kunnen mkb-bedrijven zonder technische kennis de voordelen van Linux-technologie optimaal benutten.”

Links:
-> www.collax.com
-> TINE